2023 – augusti

Elias flyttar upp till Falun. Han får nycklarna den 1:a och vill upp så fort som möjligt för att hinna göra sig hemmastadd. Två veckor till skolstart.
Vi tränger ihop oss i en liten skåpbil Jerry, Elias och jag och fixar allt själva. Det börjar lite knackigt men sen flyter det på. Vi hämtar upp grejer i Monas förråd, hemma hos mig och så hos Jerry. Bilen blir full.
Det är en jättefin liten lägenhet, högt i tak och ett stort härligt fönster. Ett stressigt dygn med leverans från Ikea, montering av en del möbler och lite shopping för att få till det hyfsat.

Jag åkte direkt till Stockholm från Falun eftersom vi hade biljetter och hotell bokat till Pride. Vi bodde på Bentleys på Drottninggatan. Buffé på närliggande Pong första kvällen.

Trist väder, vi tog oss till kulturhuset där vi såg två utställningar Bowie by Sukita – From London to Japan och Frida Kahlo – Her Photos.
Gofika på Bröd & Salt, älskar deras toscabullar.
På väg till schlagerkvällen hittade vi Hantverket, supergod mat! Smårätter med mycket smak, liknande K5 men något enklare.
Schlagerkvällen var väl sisådär, några gobitar och så Loreen var helt klart bäst.

Vi gjorde förstås fotografiska och åt god pasta o vin på Agaton.
Vinfolket låg nära hotellet och det blev ett par besök. Skönt häng bara för nåt glas vin eller nåt smått.

Paraden såg vi från åskådarplats i år, varsin öl i parken efteråt innan vi gav oss för denna gång. Sill och hallonpaj på Drottninghof smakade fint.

Åker upp till Falun igen innan semestern tar slut. Monterar ihop det sista och fixar det jag inte hann tidigare.

Ett besök till tandspecialist i Stockholm för att kolla en rotfyllning som strular men det kändes för avancerat med operation, öppna upp tandköttet ända ner till roten och fixa tanden utifrån, läskigt.

Första arbetsdagen efter semestern får jag så ont i magen att jag måste gå hem. Blir ett besök på akuten dagen efter, hittar inget men tror själv på gallan.

Lämna en kommentar