Bortskämda en söndag

Jobbhelgen passerade lättare än jag trodde trots många vikarier. Trots långpass på lördagen känns denna helg lättare eftersom övriga pass är relativt korta och helgen går fort.
Slutade 14 igår och det var planerat för födelsedagsfika hos mamma som fyllde år i fredags. Hon ringde dock på lördagen och föreslog att vi skulle äta middag istället så efter en tur till Blomsterlandet kunde vi sätta oss vid dukat bord.

Hon bjöd på trerätters, grovt bröd med gubbröra, ugnsstekt lax med grönsaker i olika former och goda ostar till dessert. De andra åt även glass men jag kände att jag fått tillräckligt med kolhydrater från det grova brödet och ett kex. Försöker ju äta lchf även om jag inte kör superstrikt. Allt var mycket gott!
Jag somnade nästan efter maten och det blev ett hastigt uppbrott då vi insåg att parkeringstiden gått ut.

gubbröra
Förrätten, gubbröra på grovt bröd.

Idag vaknade jag av att mobilen surrade till vid 8. Såg att jobbet ringt, använder stör ej mellan 22-8 så hörde inget och jag hade nog knappast svarat ändå.
Sliter hårt när jag jobbar och schemat är tight så att hoppa in vid sjukluckor känns inte aktuellt. Jag vill/orkar knappast jobba 8 dagar i rad.

Försökt att njuta av dagen. Kaffe på sängen är det bästa en ledig dag.
Har länge haft i tanken att pelargonerna behöver klippas ned och fixas med. Växt sig alldeles för långa och skraltiga. Sprang upp på stan för att köpa någon form av miniväxthus el småkrukor att sätta sticklingar i vilket jag hittade på Clas Ohlson.
Tog också en titt inne på Hemtex där jag alltid brukar hitta fina saker. Brukar kolla efter  djungelprylar. Idag blev det dock något annat, en metallbricka och ett litet skrin med glaslock.

Väl hemma började jag med pelargonerna. Klippte ned ordentligt och tog sticklingar så förhoppningsvis ska väl något överleva. Fick nästan lite ångest efteråt men om vi vill ha fina kraftiga blommor var det tvunget. Drömmer om en glasveranda full med blommor…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s